Marokkói karfiolleves
Tuningoljuk fel a karfiol megszokott ízét egy kis afrikai fűszerezéssel, és máris kész a tüzes, melengető, őszi-téli leves. Szezonjában a karfiol nagyon olcsó, akár fagyasztani is érdemes belőle néhány perces blansírozás után.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 evőkanál olaj
1/2-1/2 teáskanál őrölt fahéj, római kömény, koriander
1 teáskanál harissza paszta
1 l zöldség alaplé
a tetejére pirított mandula pehely
Elkészítés:
Az olajon kevergetve pirítsuk egy percig a fűszereket és a harisszát, adjuk hozzá az apróra vágott karfiolt, öntsük fel az alaplével, és főzzük a levest, míg a karfiol meg nem puhul. Merülő mixerrel krémesítsük, majd tálaljuk a pirított mandulával.
Hozzászólás zárolva.