Piskóta készítés
Sok háziasszony nemcsak hogy retteg a piskóta készítésétől, de neki se áll, mert biztosan nem fog sikerülni, szalonnás lesz a közepe, nem jön fel magasra. Mindegy, hogy milyen metódus szerint készítjük el – bár sokat variálni nem lehet vele -, ha van egy tuti receptünk, tegyük el jó alaposan, és használjuk mindig azt, ami egyszer már bevált. Ez a recept ilyen.
Hozzávalók:
6 db tojás
8 evőkanál víz
25 dkg cukor
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
A forma kikenéséhez 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, ez az első lépés. Amíg összeállítjuk a tésztát, pont felmelegszik a sütő. Egy 26 centis kapcsos tortaformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat a cukorral keverjük addig egy robotgéppel, amíg már-már fehér, habos nem lesz. Adjuk hozzá a vizet, majd jöhet a liszt, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal adjuk a tojásos, lisztes keverékhez.
Öntsük az előkészített formában, és a meleg sütőben nagyjából 30-35 percig süssük. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert a piskóta összeesik.
Ha megsült a piskótánk, borítsuk deszkára, majd rácson hagyjuk kihűlni. Erre azért van szükség, hogy alulról is szellőzzön a sütemény, ellenkező esetben beizzad, nedves lesz az alja.
Hozzászólás zárolva.