Saslik, nemcsak nyárson
Saslikot vagy rablóhúst nemcsak nyáron, nyárson készíthetünk, hanem a lakásban is, jól felforrósított rácsos aljú grill serpenyőben is. A lényeg, hogy a húst alaposan bepácoljuk, és hogy magas hőmérsékleten süssük. Ha végeztünk, egy alapos szellőztetés ráfér a konyhára, de a tányéron lévő étel minden macerát megér.
Hozzávalók a páchoz:
1 evőkanál édes fűszerpaprika
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 evőkanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 ½ teáskanál finom tengeri só
4-6 evőkanál olaj
Továbbá
1 kg sertéslapocka
vöröshagyma
paprika
szalonna
krumpli
koktélparadicsom
gomba
saslik pálcák
Elkészítés:
Összekeverjük a páchoz valókat, és a 3×3 cm-es kockákra vágott húst egy órán át pácoljuk benne. Később a 30 percig vízbe áztatott saslik pálcákra húzzuk a hús kockákat, felváltva a felszeletelt többi hozzávalóval, amelyekből kedvünkre válogathatunk. Ha a nyársak elkészültek, az olajjal gyengén megkent grill serpenyőbe tesszük őket, és néhány percenként forgatva készre sütjük a húst. Ha félbe vágott apró szemű – esetleg előfőzött – krumplit is húzunk a nyársakra, a köret is megvan az ételhez.
Adhatunk mellé valami könnyű joghurtos szószt.
Hozzászólás zárolva.