Vanília puding zacskó nélkül
Nem vagyok ellensége annak, hogy amennyire lehet, megkönnyítsük a saját dolgunkat a konyhában. De azt soha nem értettem meg, miért kell zacskós pudingporból főzni a pudingot, amikor a klasszisokkal finomabb házi változat pont ugyanannyi időbe telik, mint a zakócsat megfőzni.
Hozzávalók:
5 dl zsíros tej
9 dkg kristálycukor
1 db vaníliarúd
3 dkg kukoricakeményítő
5 db tojás sárgája
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet a vaníliarúd magjaival, beledobhatjuk a tejbe magát a hüvelyt is, így intenzív vanília ízű lesz a krémünk. Amíg a tej melegszik, a tojássárgákat keverjük ki alaposan a cukorral és a keményítővel. Amikor felforrt a tej, vékony sugárban öntsük a tejet a cukros tojásra, közben folyamatosan keverjük azt. Végül öntsük vissza a lábasba a folyadékot, és néhány perc alatt szintén folyamatosan keverve sűrítsük be a pudingot. Hideg helyre tesszük kihűlni. A bőrösödést megakadályozhatjuk, ha folpackot teszünk a krémre úgy, hogy az hozzáérjen a krémhez.
Hozzászólás zárolva.