Brownie
A brownie-ban az a jó, hogy nem sül teljesen szilárdra, a közepe mindig egy kicsit krémes marad, és az valami isteni! A leírásból látható, hogy igazán nem egy nagy etwas összedobni, inkább ahhoz kell nagy önuralom, hogy ne tüntessük el az egész tepsinyi mennyiséget egyedül.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg cukor
6 dkg barna cukor*
4 tojás
16 dkg liszt
10 dkg kakaópor
fél teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat a kétféle cukorral és a vanília eszenciával habosra vertem. Egyenként hozzáadtam a tojásokat, ezekkel is alaposan elkevertem. A lisztet, a kakaót és a sütőport egybeszitáltam, majd hozzáadtam a cukros vajhoz. 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütöttem.
* véleményem szerint csak akkor variáljunk a kétféle cukorral, ha van otthon kétféle. ha csak fehér kristálycukor akad, ne hezitáljunk: álljunk neki a sütésnek nyugodtan.
Hozzászólás zárolva.