Daramorzsa
Gyermekkorunk nagy-nagy kedvence, legalábbis én imádtam, és a gyerekeimnek is gyakran készítettem. Mirelitből. Azt csak fel kellett melegíteni, és lehetett asztalhoz ülni. Hogy ez a verzió mennyivel, de mennyivel finomabb, azt el sem lehet mondani.
Hozzávalók:
2,5 dl búzadara
2,5 dl liszt
2,5 dl tej
4 tojás
egy csipet só
1,5 dl cukor
5 dkg vaj
mazsola
Elkészítés:
Keverjük össze a darát, lisztet, sót, cukrot. A tejet forrósítsuk fel, majd öntsük rá az összekevert száraz anyagokra, keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd amikor a keverék nagyjából kihűlt, a kemény habbá felvert tojásfehérjét és az előzőleg beáztatott mazsolát is.
Egy ép bevonatú teflon serpenyőbe tegyünk egy darab vajat, melegítsük fel, és a keverék harmadát öntsük az edénybe Hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta. Ekkor egy lapáttal harmadoljuk-negyedeljük el, fordítsuk meg a darabokat, hogy a még habos fele kerüljön alulra. Amikor az is szép színt kapott, a lapáttal daraboljuk még kisebbekre, amolyan galuskafélékre. Ne süssük túl a galuskákat! A maradék tésztát egy-egy újabb darabka vajon még két részletben süssük ki. Baracklekvár és porcukor jár mellé.
Hozzászólás zárolva.