Facebook hozzászólás
9 512

Egészséges kölesfasírt

Tudom, a kölest legtöbben madáreleségnek tartják, pedig ideje lenne felülvizsgálni ezt a nézetet. Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente egyszer javasoljuk fogyasztani mi is, mert olcsó és rendkívül egészséges gabonaféle, mely ráadásul nem tartalmaz glutént.

Köles fasírt, Kép: chefkoch.eu
Kép: chefkoch.de

Hozzávalók:
2 csésze főtt köles
1 csésze reszelt cukkini
1 db közepes répa reszelve
1 gerezd fokhagyma
1 db kis vöröshagyma apróra vágva
1 db tojás
kakukkfű
petrezselyem
olívaolaj

bors

Elkészítés:
Keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat a főtt kölessel,cukkinivel, répával, a kétféle hagymával, fűszerezzük aprított kakukkfűvel és petrezselyemmel, adjunk hozzá egy nagy tojást. Durva szemű sóval és borssal ízesítsük. Egyforma adagokat veszünk a masszából, korongokká lapítjuk, tetejüket  elsimítjuk, mint egy húspogácsát. Sütőpapírra tesszük, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarnára pirul. Bármilyen salátával, joghurtos mártással kiváló vacsora.

Isteni finom szendvicskrémek vacsorára
A szendvics a világ egyik legegyszerűbb étele. Ráadásul változatos is, hiszen azt teszünk rá, amit csak szeretnénk. Most néhány gyorsan elkészíthető szendvicskrémet ajánlunk Önöknek.

gif2verziópöttynélkül nyerőgép

https://eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 462

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!