Facebook hozzászólás
671

Samoza

Közép-ázsiai tésztaétel, melyet vagy sütőben, vagy olajban sütnek ki. Tölteléke vagy zöldség, vagy darált hús, jellemzően bárány. Háromszög alakúra formálják, Indiában nem maradhat el mellőle a jellegzetes mentaszósz.

Samosa, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

Tészta:

5 dl. liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
1/2 teáskanál só
langyos tej
olaj a sütéshez


Töltelék:

1 evőkanál földimogyoró olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 dl  zöldborsó
2 szem héjában főtt burgonya meghámozva és apró kockákra vágva
3 evőkanál főtt sárgarépa apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott erős hegyes paprika
1 teáskanál finomra vágott koriander vagy petrezselyem
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál garam masala

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a sót, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy közepesen kemény tészta legyen a keverékből. Dagasszuk 5 percig. Készítsünk belőle kis gombócokat, majd nyújtsuk ki vékonyra és csészealj nagyságúra. Vágjuk félbe. Tegyük az 1 evőkanál olajba a hagymát, a zöldborsót, a burgonyát, a paprikát, a sárgarépát és a korianderlevelet, és lassú tűzön pirítsuk puhára. Adjuk hozzá a citromlét, a garam masalát és a sót. Keverjük jól össze. Pirítsuk még 1-2 percig. Tegyünk 1-1 evőkanálnyit a félbevágott tészták egyik felére. Nedvesítsük meg közben a tészta szélét. Hajtsuk a tészta üresen maradt felé a töltelékre. Ujjunk begyével nyomkodjuk le körben a bevizezett széleket, hogy jól összetapadjanak. Forró, bő olajban süssük aranysárgára. Szedjük itatóspapírra.

Indiai receptek, melyeket te is el tudsz készíteni
Az indiai konyhaművészet olyan sokrétegű, színes és gazdag, hogy már akkor is boldogok lehetünk, ha egy aprócska, mondhatni mákszemnyi részét megismerhetjük. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!