Hozzávalók:
35 dkg liszt + egy kevés a forma szórásához
15 dkg puha vaj + egy kevés a forma kenéséhez
6 db tojás sárgája
2 db tojásfehérje
3 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
10 dkg porcukor
1 csipet só
A tálaláshoz:
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe 1 mokkáskanál cukrot keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen felfuttatjuk. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáit, csipet sót, végül kanalanként a lisztet. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és, és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Lehet ezt kézzel is csinálni, de sokkal praktikusabb dagasztókaros robotgéppel. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd azt is beledolgozzuk a tésztába, Legyünk óvatosak, a lehető legkevesebb levegőt keverjük ki a fehérjéből a művelet közben.
A kuglóf formát vajazzuk, lisztezzük. Beleöntjük a tésztát, letakarjuk, és langyos helyen 45 perc alatt megkelesztjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült-e.
Ha megsült, kiborítjuk a formából, megszórjuk porcukorral, a tálalással pedig megvárjuk, hogy a sütemény teljesen kihűljön.
https://eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.