Hamis gulyásleves a hétköznapokra
Mitől hamis egy gulyásleves? Attól, hogy nincs benne hús. Az én hamis gulyásom mégis tartalmaz húst, és attól nevezem hamisnak, hogy nem marhából, ürüből készül, mint a gulyás általában, hanem csirkehúst csempésztem bele.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé dobókockányidarabokra vágva
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
darabka zeller
1 vöröshagyma
3 db krumpli felkockázva
2 babérlevél
só
bors
őrölt kömény
pirospaprika
olaj
1 tojásból csipetke
Elkészítés:
4 evőkanálnyi olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, rádobtam a húst és fehéredésig sütöttem. Ekkor utána küldtem az apróra vágott zöldségeket, sóztam, borsoztam, megszórtam köménnyel, pirospaprikával, beletettem a babérlevelet is, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Néhány percig forraltam, ekkor hozzáadtam a kockákra vágott burgonyát is. Amíg a leves főtt, elkészítettem egy kis tojásból és lisztből a csipetkét (a felét lefagyasztottam, jó lesz a jövő heti bablevesbe), belecsipkedtem a fortyogó levesbe, és a tésztával együtt még főztem öt percig. Utánasóztam, borsoztam, tűzforrón tálaltam.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.