Kourabiedes
Minden görögországi ajándékboltban megtalálható ez az elragadó, vastag porcukor takaró alatt heverő sütemény, hála az égnek honfitársaink hozzák is haza szorgalmasan a kourabiedest. De miért ne süthetnénk meg mi magunk?
Hozzávalók:
23 dkg vaj
fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
20 ml narancsvirág víz
10 dkg porcukor + a hempergetéshez
18 dkg liszt
23 dkg örölt mandula
5 dkg durvára tört mandula (én ezt most kihagytam, súlyát persze hozzáadtam az őrölt mandulához, nem akartam, hogy bármilyen ráharapós-fogsor alá kerülős baleset történjen)
Elkészítés:
A vajat habosra kevertem robotgép segítségével. Amikor már jó levegős volt, hozzáadtam a szerecsendiót, a narancsvirág vizet, porcukrot, lisztet, és összeállíttattam a géppel. Mivel én roppant módon kedvelem például a hókifliben is, amikor egy-egy apró sószem kerül a fogam alá, ebbe is tettem egy csipet sót. Nem volt kedvem gyúródeszkát előszedegetni, ezért inkább két kanál segítségével nagyobb galuska formákat formáltam a tésztából, szilikonos lappal kibélelt tepsibe rakosgattam őket, és 160 fokon 15 perc alatt megsütöttem mindet.
Még forrón porcukorba hempergetjük őket, vagy kissé kalóriatakarékosabb módon csak meghintjük a süti tetejét.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.