Gomba curry
Mire a gyerekeknek elkészült a rántott csirkemell-sült krumpli vacsora, már el is felejtettem, hogy előtte tíz perc alatt megfőztem a felnőttek diétás vacsoráját is. Sajnos ez az étel is azok közé tartozik, amelyik egy cseppet sem fotogén, na de az íze! Az minden pénzt megér.
Hozzávalók:
3 db közepes burgonya kockára vágva
20 dkg apró szemű gomba
1 vöröshagyma apróra vágva
1 közepes méretű padlizsán meghámozva
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zöld curry paszta
250 ml kókusztej
250 ml zöldség alaplé
1 csomag koriander/petrezselyem
Elkészítés:
Az olívaolajra rádobtam a hagymát és a burgonya kockákat, fedő alatt pároltam őket néhány percig. Utána belekerült az edénybe a gomba és a padlizsán, a curry paszta, majd a kókusztej és a leves is. Alaposan elkevertem a dolgokat, és fedő alatt 15 percig főztem az ételt. Eddigre a krumpli puha lett, a padlizsán krémesre főtt, a leve pedig besűrűsödött. Szórjunk rá egy csomag koriandert vagy petrezselymet. Lehet rizzsel vagy naannal tálalni, de önmagában is jó.
Hozzászólás zárolva.