Mogyoróvajas csirke
Tudom, hogy sokan tágra meredt szemmel olvassák a receptet. Nemcsak a mogyoróvaj, mint hozzávaló szokatlan, de az egész recept úgy, ahogy van. Pedig érdemes barátkozni az ismeretlen ízekkel.
Hozzávalók 6 főre:
3 filézett csirke felső comb
1 filézett csirkemell darabokra vágva
1 nagy vöröshagyma
10 dkg darabos mogyoróvaj
40 dkg hámozott, darabolt paradicsom(konzerv)
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál chili olaj vagy egy mokkáskanál chili por
1 teáskanál őrölt római kömény
só
1 teáskanál barna cukor
1 nagy gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítés:
A csirke darabokat lebőröztem, egyforma darabokra vágtam. Két evőkanál olajon minden darabot körbesütöttem, majd beletettem a darabokat egy vastag falú vas edénybe, és elkészítettem a szószt. Ehhez az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekevertem, egyneműsítettem, majd a csirkehúsra öntöttem. Betettem a 150 fokra előmelegített sütőbe, és 2,5 órán keresztül főztem. Az idő leteltével még kicsit utánsóztam. Rizst adtam mellé köretnek.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.