Facebook hozzászólás
5 955

Csicsókapüré

A csicsóka roppant egészséges zöldség, fogyasztása igen ajánlott így tél derekán. Jó hatással van a hasnyálmirigy működésére, kordában tartja a vércukrot, bár ezzel óvatosan kell bánni, mert túlzott fogyasztása akár nagyon le is viheti azt.

Csicsóka püré, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 4 személyre
1 kg hámozott csicsóka
kb. 2 dl tej
2-3 evőkanál vaj

őrölt bors

Elkészítés:
Pont úgy készül, mint az imádott krumplipüré. A csicsókát meghámozzuk, karikára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, pürésítjük, majd hozzáadjuk a forró tejet és a vajat. Sózzuk, borsozzuk.

Készíthetjük vegyesen burgonyával is.

Csicsóka krémleves
Csicsókából levest is készíthetünk, az íze nagyon kellemes, diós, a bacon chips remekül illik hozzá. Arról nem beszélve, hogy szuper egészséges, mivel a csicsóka igen előkelő helyet foglal el az egészséges zöldségek listáján.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!