Virsli saláta
A virsli szilveszterkor örök sztár, de ne mindig csak az unalmas főtt virslit együk, legyünk kicsit kreatívabbak. A majonézes saláta sem a kulinária csúcsa, de kiadós, finom saláta az ünnepi éjszakára.
Hozzávalók:
4 pár virsli
4 tojás
20 dkg trappista sajt
2 nagyobb fej lilahagyma
1 doboz kukorica konzerv
1 gerezd fokhagyma
45 dkg tejföl
6 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
egy nagy csipet porcukor
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
A virslit és a tojásokat megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A virsliket felkarikázzuk, a tojásokat felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. Ezeket nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát is. Egy kisebb tálban kikeverjük a tejfölt a majonézzel, mustárral, pici cukorral, sóval és borssal. A fokhagymát is belereszeljük. Az öntetet a többi hozzávalóra öntjük, és jól elkeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A kukoricát helyettesíthetjük főtt burgonyával is. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel, látványnak is kellemes, és egy kis vitamin pluszt is adunk a salátának vele.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.