Sajtban sült csirke
Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Az évek alatt úgy alakítottam a receptet, hogy bár eleinte több sorban is egymásra raktam a húsdarabokat, mostanra jobban szeretem, ha a húsok inkább csak egy rétegben kerülnek az edénybe, mert így nem lesznek benne nem kellően átsült részek.
Hozzávalók:
3 csirkemell filé keresztben kettévágva
2 tojás
5 evőkanál liszt a panírozáshoz
25 dkg reszelt sajt (trappista, ementáli)
1-2 dl tejszín
só, bors
Elkészítés:
A felvágott, kicsit kiveregetett húsdarabokat (amit esetleg áztathatunk egy éjszakán át fokhagymás tejbe, nagy baja nem lesz tőle) a szokásos módon kezdjük panírozni lisztbe, tojásba, ámde a végső megoldás nem a prézli, hanem a reszelt sajt. Egy jénaiban egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, majd egy kevés tejszínnel meglocsoljuk őket. Nem kell, hogy ellepje, de azért egy kevés mindenhová jusson. Forró sütőben megsütjük. Akkor jó, amikor a tetején a sajt szép piros. Köríteni lehet rizzsel, burgonyapürével, párolt zöldséggel, gyakorlatilag bármelyik köret illik hozzá. Nálam ma sáfrányos rizzsel lesz.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.