Baconbe tekert csirkemell, a gyors hétköznapi vacsora
Nálam mindig van a mélyhűtőben csirkemell filé – a csontját külön csomagban fagyasztom le, szuper alaplevet tudok belőle főzni, vagy ha elég nagy a mennyiség, akár húslevest is -, ezért nem jövök zavarba, ha hirtelen kell valamit varázsolnom az asztalra.
Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
15 dkg vékonyra szeletelt bacon
só
bors
provence-i fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában két darabra vágom, eltávolítom róla az apróbb, lelógó húsdarabokat, sózom, borsozom, meghintem a fűszerkeverékkel, majd baconbe tekerem mindkettőt úgy, hogy a szalonna mindenhol befedje a húst. Mindkét darabnak tépek egy akkora alufóliát, amibe kényelmesen be tudom majd csomagolni a húsokat. Úgy tekerem a csirkedarabokat a fóliába, mint egy szaloncukrot, jó alaposan lezárom a csomagot. 180 fokos sütőben 25 percig sül a hús, majd eltávolítom a fóliát róla, és néhány percig sütöm még a darabokat, hogy a szalonna szépen megpiruljon rajtuk. Kb. 10 perces pihentetés után vastagabb szeleteket vágok belőle, és salátával tálalom.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.