Húsgolyók zöldségágyon
Izgalmas recept, amelyben egyszerre készíthetjük el a húst és a köretet. Igazi hétvégi recept.
Hozzávalók:
50 dkg darálthús
1 kg burgonya
20-30 dkg koktél paradicsom
2 darab tojás
1 darab vöröshagyma
1 darab sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál búzadara
5 evőkanál majonéz
2 kiskanál mustár
ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld
olaj
Elkészítés:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben megszórjuk a kurkumával. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni. A burgonyát megreszeljük a reszelő közepes lyukán. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral. Hozzáadjuk a hagymás, répás keveréket is. Egy kiolajozott közepes méretű tepsiben elterítjük. Finoman belenyomkodjuk a tetejébe a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.