Mexikói csirke Éva módra
Omlós csirkedarabok, egészséges zöldségek, forró, fűszeres paradicsom mártás. Egyszerűen tökéletes triót alkotnak, érdemes kipróbálni. És persze tág teret ad az egyéni kísérletezésnek a fűszerezésben.
Hozzávalók:
1 csirkemell filé apró kockákra vágva
1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma igen, apróra vágva
1 dl száraz fehér bor
1 doboz csemege kukorica konzerv
1 doboz vörösbab konzerv
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg paradicsompüré
só
bors
őrölt római kömény, kömény, koriander
chiliszósz ízlés szerint
olaj
3 dkg vaj
Elkészítés:
A fokhagymát megfuttatom az olajon, a csirkekockákat is megpirítom rajta, sózom, borsozom, és a bor aláöntögetésével fokozatosan puhára párolom. Amikor már majdnem jó, hozzáöntöm a leöblített kukoricát és babot, valamint a feldarabolt kaliforniai paprikát. Alaposan átmelegítem, jó, ha a paprika kicsit megpuhul, de ne veszítse el roppanósságát. Nem szabad kavarni, mint az eszement, különben a babból püré lesz. Mindeközben egy másik edényben vajon megpárolom a vöröshagymát, sózom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot. Elkeverem, rotyogtatom egy keveset, majd megadom az ízét: adok bele egy-egy mokkáskanálnyi őrölt római köményt és köményt, koriandert, cukrot, korrigálom, ha kell a só mennyiségét, ha mindenki kedveli a családban a csípőset, akkor most jöhet a chiliszósz. Ízes, kicsit csípős paradicsomszószt kell kapnom. A tálalás a következőképpen történik: a babos húsból teszek egy adagot a tányérra, melléteszem a rizst (keveset, mert a bab és a kukorica gyakorlatilag köret is), végül a húsra locsolom a forró, csípős paradicsomszószt.
Hozzászólás zárolva.