Illatos, omlós csirke
Kínai gyorséttermek kínálatában szereplő klasszikus fogás, amit otthon is elkészíthetünk, és biztosak lehetünk benne, hogy sokkal finomabb lesz, mint a gyorséttermi.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
200 ml ketchup
0.5 dl balzsamecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
20 dkg jázminrizs
Elkészítés:
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt, és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük. A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.