Narancsos édeskömény saláta
Az édeskömény ropogós, enyhén ánizsos ízű zöldség, feje búbján étvágygerjesztő zöld levélkoronával, ami a levelek mellett szintén jó szolgálatot tesz egy salátában.
Hozzávalók:
1 nagy édeskömény
1 nagy narancs
1 jó nagy marék vegyes zöldsaláta
1 teáskanál méz
1 evőkanál balzsamecet
olívaolaj
só
Elkészítés:
Az édesköményről eltávolítjuk a külső levelét, félbevágjuk, majd megpróbáljuk a lehető legvékonyabbra szeletelni. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, a kifolyó levét tálban felfogjuk. Összekeverjük az édesköménnyel, a mézből, olajból, ecetből, sóból saláta öntetet készítünk. Megágyazunk a tányéron a salátával, arra halmozzuk a narancsos édesköményt, majd az öntettel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.