Aszalt szilvás, chilis húsgombócok
A recepttel egy tévéműsorban találkoztam, de annyira átalakítottam, hogy szegényre a saját anyja sem ismerne rá. Amint elkészült, gyorsan lejegyeztem a receptjét, mert olyan jól sikerült, hogy mindenképp helyet követel magának az ételeink sorában.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 nagyobb szelet kenyér morzsásra aprítva, nem beáztatva
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1/2 mokkáskanál őrölt római kömény
1 tojás
só
bors
8 szem aszalt szilva beáztatva, apróra vágva
2 kis piros chili kimagozva, apróra vágva
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon fasírtot gyúrtam, majd kis gombócokat görgettem belőlük. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 fokon 35 percet sütöttem.
Hozzászólás zárolva.