Facebook hozzászólás
626

Aszalt szilvás, chilis húsgombócok

A recepttel egy tévéműsorban találkoztam, de annyira átalakítottam, hogy szegényre a saját anyja sem ismerne rá. Amint elkészült, gyorsan lejegyeztem a receptjét, mert olyan jól sikerült, hogy mindenképp helyet követel magának az ételeink sorában.

Aszalt szilvás húsgombóc, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 nagyobb szelet kenyér morzsásra aprítva, nem beáztatva
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1/2 mokkáskanál őrölt római kömény
1 tojás

bors
8 szem aszalt szilva beáztatva, apróra vágva
2 kis piros chili kimagozva, apróra vágva

Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon fasírtot gyúrtam, majd kis gombócokat görgettem belőlük. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 fokon 35 percet sütöttem.

 

 

 

 

Baconbe tekert csirkemáj aszalt szilvával
Ideális vendégváró étel, mert jóval a vendégek érkezése előtt elkészíthető, elég akkor sütni, ha megérkeztek. Hidegen is, melegen is kitűnő. Adhatunk mellé salátákat, rizst, burgonyát, ahogy szeretnénk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!