Facebook hozzászólás
3 470

Csirke római tálban

Ha egyszerű, de kiadós ebédre vagy vacsira vágysz, de nem szeretnél pepecselni vele, akkor ezt a receptet neked találták ki: római tálban sült csirke, krumplipürével.

Csirke római tálban, Kép: majomkenyer.hu
Kép: majomkenyer.hu

Hozzávalók:

1 csirke
negyed kiló borsó
egy lilahagyma
egy nagy paradicsom
fűszerek – só, bors, medvehagyma, bazsalikom
pár csepp olaj
fél deci víz
római tál
A krumplipüréhez:
Kb. fél kiló krumpli.

vaj vagy egy kevés tej (mindkettő lehet növényi gabonatej is).

Elkészítés:

A tálat először be kell áztatni fél órára, majd aljára önteni a borsót. Erre megy a csirke. A csirkét megmossuk, és beleteszünk egy egész lilahagymát és egy paradicsomot. A tetejét befűszerezzük az összes fűszerrel. Hideg sütőbe toljuk és fél órát sütjük 150 fokon, majd felet 200 fokon és végül még felet 220 fokon. A sütés utolsó 10 percében le lehet venni a tál tetejét, hogy megpiruljon a csirke.
A krumplit közben sós vízben héjában megfőzzük, és hagyjuk kicsit hűlni.Ha kihűlt annyira, hogy meg tudjuk fogni, akkor meghámozzuk és kevés vajjal, vagy tejjel, ki hogy szereti, összetörjük, ameddig püré állagú nem lesz. Melegen tálaljuk.

Kakukkfüves, gombás töltött csirkecomb
A töltött csirkecomb a magyar konyhák egyik legismertebb, legnépszerűbb ünnepi étele. A tölteléket számtalan módon variálhatjuk, minden alkalommal kissé mássá téve az ételünket.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!