Házi bonbon
Saját bonbont készíteni nem mindig problémamentes elfoglaltság, de ha sikerül a folyamat végére jutnunk, és elfogadható bonbonokat készítenünk, mi leszünk a világ legbüszkébbjei.
Hozzávalók:
10 dkg darált mogyoró
5 dkg darált kesudió
10 dkg aszalt sárgabarack
5-6 dkg aszalt áfonya
2-3 evőkanál Cointreau
2 evőkanál sárgabarack dzsem
ha szükséges, egy kevés porcukor
12,5 dkg 70 %-os étcsokoládé
1 bő evőkanál olaj
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket az alkohollal, sárgabarack dzsemmel és a darált mogyoróval és kesuval aprítógépben homogénné kevertem, majd vizes kézzel apró gömböket formáltam a masszából. Éjszakára a hűtőben hagytam őket pihegni.
Másnap vízfürdő felett felolvasztottam a csokoládét, fogpiszkáló és villa segítségével megmártottam a gömböket benne. Egy hungarocell darab ilyenkor jó szolgálatot tesz, abba beleszúrhatjuk a dermedő félben lévő bonbonokat. Amikor a csokoládé megkötött rajtuk, kapszliba tettem őket.
Hozzászólás zárolva.