Facebook hozzászólás
467

Isteni müzliszelet otthon

A müzliszelet mindig jól jön, ha nagyon megéheznénk, hordhatjuk magunkkal iskolába, kirándulásra, mindig jó szolgálatot tesz. És garantáljuk, hogy finomabb, mint a bolti.

Házi müzli szelet, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
17,5 dkg vaj
14 dkg méz
25 dkg barna cukor
35 dkg zabpehely
1,5 teáskanál őrölt fahéj
8 dkg dió
8 dkg mazsola
8 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, barack, meggy)
8 dkg tökmag
5 dkg őrölt mandula
5 dkg szezámmag

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, béleljünk ki sütőpapírral egy kis tepsit vagy formát. Olvasszuk össze a vajat, a cukrot és a mézet, forraljuk fel, főzzük két percig kavargatva. A száraz hozzávalókat keverjük jól össze, tegyük a szószba. Öntsük a kibélelt formába a masszát, egyengessük el a tetejét nedve kanállal, majd süssük 15 percen át. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk tíz percig hűlni, majd fordítsuk ki a formából, húzzuk le róla a sütőpapírt. Ha teljesen kihűlt, felszeletelhetjük.

Mit egyen a gyerek az iskolában?
Tanácsokat adunk, hogyan tudjuk minél egészségesebben táplálni gyermekeinket, akik fél napokat töltenek az iskolában anélkül, hogy tudnánk, milyen minőségű ételhez jutnak. Akár ezt a házi müzliszeletet is becsomagolhatjuk ám nekik!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!