Mandulás pulykaragu
A kicsit unalmas pulykamellet is lehet izgalmassá tenni, csak kell hozzá találni egy olyan társat, ami kiemeli a szürkeségből a pulykát. Jelen esetben ez a társ a mandula.
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé vékony csíkokra vágva
10 dkg pirított mandula őrölve
6-8 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
1 dl olívaolaj
4 dl tejszín
egy csipet sáfrány 20 ml forró vízbe áztatva
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket 3-4 dkg vajon, kis lángon puhára pároltam, kellett neki úgy 10 perc. Néha megkevertem, de sok energiát nem kell rá fordítani. Közben a mandulát megpirítottam, ledaráltam, beleöntöttem a turmixgép tartályába. Követte ezt később a vajas fokhagyma, a sáfrányos víz, végül a tejszín. Sima mártássá kevertem az anyagokat. A vaj és olívaolaj keverékén két részletben barnáspirosra sütöttem a húscsíkokat, melyeket előzőleg sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a mártást, felforraltam, rottyantottam rajta egyet. Aztán a turmix tartályát fél deci vízzel kiöblítettem, azt is a húshoz öntöttem. Egy kis só, bors még utánízesítésként, egy késhegynyi kurkuma a szebb színhatás kedvéért, és már lehetett is tálalni. Tegnap mazsolás rizst főztem köretnek, kétféle mazsolából.
Hozzászólás zárolva.