Csicseriborsós halpogácsa
Hidegen, melegen egyaránt kitűnő, viheted munkahelyre, teheted uzsonnás dobozba, és a pikniken is jó szolgálatot tesz.
Hozzávalók:
150 gr joghurt
egy csomag friss koriander
2 doboz csicseri konzerv
40 dkg tonhal konzerv
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
1 teáskanálnyi köménymag
1/2 teáskanál szárított chili
2 evőkanál liszt
4 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Az összevágott koriander felét keverjük a joghurtba, hűtsük le. A csicseriborsót öblítsük le, öntsük robotgépbe, turmixoljuk darabosra. Morzsoljuk hozzá a tonhalad, mehet vele az apróra vágott kétféle hagyma, a citromlé, a kömény, acili és a maradék koriander. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Osszuk 12 egyforma pogácsára, forgassuk meg lisztben mindegyiket, majd süssünk belőlük fasírtot. 5-6 perc szükséges a művelethez, egyszer fordítsuk meg a pogácsákat. A korianderes joghurttal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.