Peperonata
Az olaszok egyik remek étele, állagát talán a mi lecsónkhoz lehetne hasonlítani, Virslivel, friss kenyérrel igazi csemege.
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 fej reszelt vöröshagyma
1 szál szárzeller
1 db sárgarépa
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
2 doboz paradicsompüré
1 dl vörös bor
1 teáskanál borecet
friss bazsalikom
petrezselyem
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
só
virsli
Elkészítés:
A vajat és az olajat egybe olvasztjuk, üvegesre pároljuk venne a hagymát, az apróra vágott zellert és répát, hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, a fokhagymát. Felengedjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a bort és egy kanálka borecetet. Sózzuk, és lassú tűzön fél órán át főzzük. Beledobjuk a csíkokra vágott paprikákat, és lefedve addig pároljuk, míg a paprika puha lesz, de semmiképpen ne főzzük löttyedtre. Fűszerezzük bazsalikommal és petrezselyemmel. Zsiradékban pirosra sütött virslivel tálaljuk, és ne hagyjuk el mellőle a friss kenyeret sem.
Hozzászólás zárolva.