Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal
Csirkecomb felhasználásával száz és száz féle ételt készíthetünk, ne elégedjünk meg csak azokkal a receptekkel, amelyeket már évek óta főzünk, kutassuk mindig az újat!
Hozzávalók
6 felső csirkecomb
olívaolaj
2 dl fehérbor (rizling)
5 dl alaplé
4 ág rozmaring
1 hagyma
3 sárgarépa
3 szárzeller
fokhagyma
4 kemény őszibarack
1 fürt szőlő
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk. Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük. És ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát és a feldarabolt szárzellert. A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadunk két friss rozmaring ágat. Lejjebb vesszük a hőfokot, és visszatesszük a serpenyőbe a csirkecombokat, és köré ültetjük a feldarabolt őszibarackokat. Az edényt szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket. Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.
Hozzászólás zárolva.