Olasz polpettone gluténmentesen
Polpettone magyarul egybesült fasírt, kicsit hasonlít a Stefánia vagdaltra, csak a fűszerezése sokkal gyengédebb és olaszosabb. Ez a változat pedig hús nélkül készült.
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kevés póréhagyma
petrezselyem
valamilyen zöld növény (sóska, spenót) de ez elhagyható
3 tojás
kukoricadara
1 leveskocka
2 db krumpli
őrölt oregánó
őrölt rozmaring
valamilyen kemény füstölt sajt
vaj
olivaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megfőzzük úgy, mintha levest készítenénk belőle. Ha kicsit hűlt, akkor átöntjük egy olyan edénybe, amiben tudunk turmixolni. Ráütjük a három tojást, és összeturmixoljuk őket. Ha ez megvan, akkor addig sűrítjük a kukoricadarával, ameddig olyan állaga nem lesz, mint a krumplipürének. Fűszerezzük oregánóval, rozmaringgal.
Egy tepsit kivajazunk, meghintjük kukoricadarával vagy valamilyen GM liszttel, ki hogyan szereti. Ebbe tesszük a masszát, elsimítjuk, és a tetejére rengeteg sajtot reszelünk. Az egészet betesszük a sütőbe, és kb. 180 fokon 20 percig sütjük. Akkor jó, ha sajt már pirulgatni kezd. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Forrás: majomkenyer.hu
Hozzászólás zárolva.