Líbiai darasütemény
A süteményt egy líbiai étteremben kóstoltam a tengerentúl, és meg kell mondanom, amilyen egyszerű, olyan zseniális édesség. Bár azok a sütik, amikben ennyi vaj és cukor van, sajnos mind finomak, ha nem is túlságosan egészségesek.
Hozzávalók:
15 dkg búzadara
20 dkg vaj
25 dkg cukor
5 dkg mandula
fél citrom leve
3 dkg élesztő
2 dl natúr joghurt
Elkészítés:
2 dl vízből, a cukorból és a citrom levéből cukorszirupot főzünk. A vaj felét megolvasztjuk, belekeverjük a búzadarát, hozzáadjuk a joghurtot, az élesztőt és a ledarált mandulát. Alaposan összekeverjük, majd egy akkora tepsibe önjük, amiben nagyjából 1 cm magasan áll a tészta. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, a cukorszirupot ráöntjük, és néhány percre még visszatesszük a tepsit a sütőbe. Ha kivettük, ekkor kerül rá a vaj másik fele a tésztára, melyet olvasztva, forrón öntünk a süteményre. Hagyjuk kihűlni.
Hozzászólás zárolva.