Facebook hozzászólás
294

Szupergyors ínyenc zöldborsó-krémleves

Nincs jobb, mint azzal a tudattal hazaérni, hogy hamarosan ilyen ínyenc zöldborsó-krémlevest ehetek grissinire tekert pármai sonkával, na meg egy kis fenyőmaggal, hogy ne legyen olyan szegényes.

Zöldborsó-krémleves, Kép: receptguru,cafeblog.hu
Kép: receptguru,cafeblog.hu

Hozzávalók kb 4 főre:
500 g zöldborsó (zsenge, fagyasztottat használtam)
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
olívaolaj

bors
5 dl alaplé
Tejszínt lehet bele tenni, de annyira tökéletesnek éreztem, hogy nem akartam ezen az állapoton hígítani.

Tálaláshoz: fenyőmag (mennyisége nálam korlátlan, személyenként egy evőkanálnyival számolj)
1 csomag szárított sonka, személyenként 1-1 szelet
grissini (olasz száraz tésztarudacska)

Elkészítés:
A kockára vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a borsót és felöntöm az alaplével.

Kb. 5 perc után hozzáadom a fokhagymát, sózom borsozom és puhára főzöm a borsót. Amikor jónak találom rúdmixerrel pürésítem. Egy száraz serpenyőben lassú tűzön megpirítom a fenyőmagot, majd tálalom a levest a fenyőmaggal, sonkával és a grissinivel.

Kata többi receptje blogján olvasható.

Tagliatelle Alfredo
Tartozom egy vallomással. Van egy középsúlyos függőségem, amit úgy tudnék meghatározni, hogy kifejezetten kellemetlenül érzem magam, ha nincs a hűtőszekrényemben friss petrezselyem. Mindegy, hogy tél van, vagy nyár, az erre a célra használt hosszú üvegpohárban mindig bevetésre készen kell ácsorognia 2-3-4 csokor zöld petrezselyemnek. Ez a vacsora is úgy született, hogy gyorsan kellett vele elkészülni, így aztán abból gazdálkodtam, ami a hűtőben volt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!