Tejszínes gombakrémleves
Gombához egész évben hozzájutunk, igen gazdag fehérjeforrás, ráadásul kalóriaszegény zöldség, érdemes belőle rendszeresen fogyasztani. Mivel a gomba főzési ideje igen rövid, nagyon alkalmas gyors vacsorának is ez a melengető leves.
Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 teáskanál liszt
1 zöldségleves kocka
egy csokor petrezselyem
só, bors
2 dl tejszín
Elkészítés:
A gombát alaposan megmostam, amelyiket muszáj volt, meghámoztam, majd vékony szeletekre vágtam. A vöröshagymát a lehető legapróbbra szeleteltem, és olívaolajon megdinszteltem. Rádobtam a gombát, megsóztam, belemorzsoltam a leveskockát, és néhány perc alatt puhára pároltam, majd zsírjára sütöttem. Ekkor beleöntöttem a turmixgép poharába, öntöttem rá annyi tejszínt, hogy a gép könnyedén tudjon vele bánni. Közben egy kevés olajon megpirítottam a lisztet, kevés hideg vízzel simára kevertem, hozzáadtam a gombapépet és a tejszínt, majd felforraltam a levest. Néhány félretett gombaszeletet száraz serpenyőben megpirítottam betétnek.
Hozzászólás zárolva.