Facebook hozzászólás
1 009

Tejszínes gombakrémleves

Gombához egész évben hozzájutunk, igen gazdag fehérjeforrás, ráadásul kalóriaszegény zöldség, érdemes belőle rendszeresen fogyasztani. Mivel a gomba főzési ideje igen rövid, nagyon alkalmas gyors vacsorának is ez a melengető leves.

Gombakrémleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 teáskanál liszt
1 zöldségleves kocka
egy csokor petrezselyem
só, bors
2 dl tejszín

Elkészítés:
A gombát alaposan megmostam, amelyiket muszáj volt, meghámoztam, majd vékony szeletekre vágtam. A vöröshagymát a lehető legapróbbra szeleteltem, és olívaolajon megdinszteltem. Rádobtam a gombát, megsóztam, belemorzsoltam a leveskockát, és néhány perc alatt puhára pároltam, majd zsírjára sütöttem. Ekkor beleöntöttem a turmixgép poharába, öntöttem rá annyi tejszínt, hogy a gép könnyedén tudjon vele bánni. Közben egy kevés olajon megpirítottam a lisztet, kevés hideg vízzel simára kevertem, hozzáadtam a gombapépet és a tejszínt, majd felforraltam a levest. Néhány félretett gombaszeletet száraz serpenyőben megpirítottam betétnek.

Tejszínes, gombás tészta
Bármilyen tésztából elkészíthetjük, tagliatelle, spagetti nagyon jó hozzá, de szívből ajánlom gnocchihoz is. Ne sajnáljuk a minőségi alapanyagokat ettől az egyszerű, csodálatos tésztaételtől!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!