Facebook hozzászólás
513

Burgonya-krémleves sült baconnel

Az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető zöldség, ami szinte minden kamrában ott van, és amiből – többek között – nagyon szuper és krémes levest lehet készíteni.

Burgonya krémleves, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:
8-10 db burgonya
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5-2  ek liszt
1 kk zöldbors
2-3 babérlevél
1 l alaplé
esetleg víz
só és bors
bacon
snidling
vaj

Elkészítés:
Elsőként a feldarabolt hagymákat vajon megdinszteljük, majd liszttel keverjük be ezt az alapot. A meghámozott és felkockázott burgonyákat a hagymás alapba dobjuk, majd felöntjük a lábast alaplével. Jöhetnek a fűszerek: a mozsárban összetört zöldbors, a babérlevelek, só és bors, na meg az összezúzott fokhagymák. Ezt a kombót ezután a szokásos módon megfőzzük, majd amikor már a burgonyák szinte szétesnek, akkor kivesszük a babérleveleket, és botmixerrel simára dolgozzuk a levest. Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit sűrűbb a levesünk, akkor vízzel még lazíthatunk rajta, ha túl híg, akkor pedig még sűríthetjük az állagot. Tálalás előtt a baconöket kisebb darabokra vagdosom, majd forró serpenyőben roppanósra sütöm mindet, na meg snidlinget is aprítok, hogy szebb és finomabb legyen a végeredmény.

Forrás: Zoltán blogja

Bazsalikomos húsgombócok gombamártással, pennével
Az a fogalom, hogy túl sok húsgombóc recept, nem létezik. Annyiféle formában lehet elkészíteni a darált húsból készült ételeket, hogy akár minden hétre választhatunk másik stílusút. Zoltán receptjében most a gombáé lett a főszerep.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!