Chilis kukoricakrémleves tortillával
A krémlevesek kedvelőjeként most egy fűszeres kukorica krémlevest készítettem. Tartalmas, kiadós levesről van szó, remek választás lehet például vacsorára, kiegészítve egy kis ropogós tortilla chipsszel, vagy ha igazán bírod az erőset, még egy kis chilit tehetsz bele tálaláskor is.
Hozzávalók 4 főre
20 – 25 dkg csemegekukorica
1 közepes db póréhagyma
olívaolaj
3-4 dl zöldség alaplé
2,5 dl habtejszín
só
bors
2 csipet szárított tört chili
Díszítéshez: tortilla chips, chili paprika (friss, vagy savanyúságnak elrakott), néhány karika hegyes erős paprika
Elkészítés:
A tisztított pórét apróra vágom és egy lábosban olívaolajon megfuttatom, majd hozzáadom a szárított chili paprikát is, végül a kukoricát is. Az alaplével felöntöm, fűszerezem és kb 15 percig főzöm. Amikor megpuhult a kukorica egy botmixerrel összepürésítem, majd hozzáadom a tejszínt és még egy kicsit összefőzöm. Tálaláskor chili paprikát, erős paprika karikákat és tortilla chipset kínálok mellé.
Hozzászólás zárolva.