Facebook hozzászólás
431

Chilis kukoricakrémleves tortillával

A krémlevesek kedvelőjeként most egy fűszeres kukorica krémlevest készítettem. Tartalmas, kiadós levesről van szó, remek választás lehet például vacsorára, kiegészítve egy kis ropogós tortilla chipsszel, vagy ha igazán bírod az erőset, még egy kis chilit tehetsz bele tálaláskor is.

Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 4 főre
20 – 25 dkg csemegekukorica
1 közepes db póréhagyma
olívaolaj
3-4  dl zöldség alaplé
2,5 dl habtejszín

bors
2 csipet szárított tört chili

Díszítéshez: tortilla chips, chili paprika (friss, vagy savanyúságnak elrakott), néhány karika hegyes erős paprika

Elkészítés:
A tisztított pórét apróra vágom és egy lábosban olívaolajon megfuttatom, majd hozzáadom a szárított chili paprikát is, végül a kukoricát is. Az alaplével felöntöm, fűszerezem és kb 15 percig főzöm. Amikor megpuhult a  kukorica egy botmixerrel összepürésítem, majd hozzáadom a tejszínt és még egy kicsit összefőzöm. Tálaláskor chili paprikát, erős paprika karikákat és tortilla chipset kínálok mellé.

Szupergyors ínyenc zöldborsó-krémleves
Nincs jobb, mint azzal a tudattal hazaérni, hogy hamarosan ilyen ínyenc zöldborsó-krémlevest ehetek grissinire tekert pármai sonkával, na meg egy kis fenyőmaggal, hogy ne legyen olyan szegényes.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!