Almás-diós csók
Nem baj, ha van a tarsolyunkban olyan recept, ami cukor- és lisztmentes, mert lehet, hogy a barátaink között is találunk olyat, aki ezt a két élelmiszert teljesen kiiktatta az étrendjéből, de persze saját magunknak sem válik kárára egy már-már egészségesnek mondható aprósütemény recept.
Hozzávalók:
2 tojásfehérje
10 dkg Trendavit xillit
10 dkg darált dió
2 ek. citromlé
reszelt bio citromhéj
Natuvia bio őrölt szegfűszeg
-atuvia bio aszalt almaszeletek
Elkészítés:
A tojásfehérjéket verjük fel keményre, majd adjunk hozzá xillitet, és kezdjük el forró gőz fölött (forrásban lévő vízzel teli edény fölött, amelynek nem ér bele az alja a forrásban lévő vízbe) állandó kavarással sűríteni. Ha kezd összeállni, adjuk hozzá a diót, citromlevet, citromhéjat, kis kocka almaszeleteket és a szegfűszeget. Ha már jó sűrű a massza, kanállal adagoljuk ki a szilikonnal fedett tepsibe a kis falatokat, és 150 fokos sütőben körülbelül 45 percig süssük, amíg megemelkedik és szép pirult színe lesz.
Hozzászólás zárolva.