Facebook hozzászólás
774

Almás-diós csók

Nem baj, ha van a tarsolyunkban olyan recept, ami cukor- és lisztmentes, mert lehet, hogy a barátaink között is találunk olyat, aki ezt a két élelmiszert teljesen kiiktatta az étrendjéből, de persze saját magunknak sem válik kárára egy már-már egészségesnek mondható aprósütemény recept.

Almás-diós csók, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
10 dkg Trendavit xillit
10 dkg darált dió
2 ek. citromlé
reszelt bio citromhéj
Natuvia bio őrölt szegfűszeg
-atuvia bio aszalt almaszeletek

Elkészítés:
A tojásfehérjéket verjük fel keményre, majd adjunk hozzá xillitet, és kezdjük el forró gőz fölött (forrásban lévő vízzel teli edény fölött, amelynek nem ér bele az alja a forrásban lévő vízbe) állandó kavarással sűríteni. Ha kezd összeállni, adjuk hozzá a diót, citromlevet, citromhéjat, kis kocka almaszeleteket és a szegfűszeget. Ha már jó sűrű a massza, kanállal adagoljuk ki a szilikonnal fedett tepsibe a kis falatokat, és 150 fokos sütőben körülbelül 45 percig süssük, amíg megemelkedik és szép pirult színe lesz.

Süteményt sütsz? Van néhány hasznos tippünk számodra!
Néhány jó tanács, trükk mindenkinek jól jön, különösen az évnek ebben a szakában, amikor rengeteg süteményt készítünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!