Facebook hozzászólás
284

Kolbászos, burgonyás quiche

Ez a francia eredetű piteféle remek választás a maradék alapanyagok felhasználásához. Izgalmas, mert az éppen rendelkezésre álló alapanyagoktól függően mindig más lesz a végeredmény.

Kolbászos, burgonyás quiche Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Alapanyagok nagy méretű kerek tortaformához:
Tésztához:
20 dkg liszt,
1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel)
10 dkg vaj + egy kicsit a sütőforma kikenéséhez
bő fél deci víz
Töltelékhez:
1 szál kolbász felkarikázva
kb. 20 dkg burgonya
2 tojás + a megmaradt fehérje
2 dl főzőtejszín
friss petrezselyem
1 kisebb fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 csokor friss petrezselyem egy kicsit félre teszek belőle a díszítéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd egy fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe egy kb. 20 percre.
A töltelékhez a burgonyát megpucolom, felkockázom, majd összekeverem a tojással és a tejszínnel. A hagymát szálakra vágom és olajon üvegesre párolom a kolbásszal, majd a fokhagymát is hozzáadom. A hagymás keveréket a tejszínes burgonyához adom, amikor picit visszahűlt, majd fűszerezem és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadom.
A tésztát kinyújtom és a kivajazott, kilisztezett formába terítem, majd a tölteléket beleöntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.

Kata blogját itt találod.

Baconos, lilahagymás quiche
Az a jó ebben az ételben, hogy gyakorlatilag bármi hasznosíthatóvá válik vele. Vagyis felhasználom azokat az élelmiszereket, amik a hűtőnkben dekkolnak pár napja.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!