Csirkés tekercs
Mindegy, hogy wrapnak hívjuk, tortillának, pitának, ezeknek a tekercseknek közel azonos az alapjuk, mégpedig valamilyen egyszerű laposkenyér, melyet a világ számos országában ismernek és szeretnek.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db tortilla lap
40 dkg csirkemell
1 evőkanál csirke fűszer, válasszuk a kedvencünket
só
1 dl majonéz
0,5 dl ketchup
saláta levelek
paradicsom- és uborka szeletek
néhány szem olajbogyó
fél lilahagyma vékony karikákra vágva
10 dkg reszelt cheddar sajt
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A húst vágjuk nagyon vékony csíkokra, szórjuk meg kedvenc csirke fűszerünkkel, és ha a keverékben nincs só, sózzuk is meg, majd hagyjuk állni 10-15 percet. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a húst, süssük szép pirosra. A majonézt és a ketchupot keverjük össze, a zöldségeket vágjuk fel. A tortilla lapokat egy száraz serpenyőben forrósítsuk át, szórjuk meg mindegyiket reszelt sajttal. Tányéron folytassuk az összeállítást. Fektessünk minden tortillára saláta leveleket, osszunk el rajta egy adag sült csirkét, tegyünk bele zöldségeket, adjunk hozzá majonézes mártást, majd hajtsuk a tortilla szabadon maradt egyik felét közére, az alját hajtsuk felfelé, majd a második oldalt hajtsuk rá utoljára, szintén középre.
Hozzászólás zárolva.