Eperkrémes piskótarolád
Egy könnyed piskóta édes eperrel és mascarponéval maga a mennyország, próbáld ki te is, amint lehetőséged adódik rá. Piskótát sütni ugyanis egyáltalán nem ördöngősség.
Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 ek. olaj
Töltelék:
25 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
10 dkg fehércsokoládé
2 dl tejszín
50 dkg eper
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral fehéredésig kevertem, ez robotgéppel is 6-8 perc. A lisztbe belekevertem a kakaót, majd egy szűrőn át a krémhez adtam, és egy szilikonos lapáttal könnyedén beleforgattam. Jöhet az olaj, azt is elkevertem.
A gáztepsit leterítettem egy sütőpapírral, rásimítottam a piskóta tésztát. 180 fokos sütőben 8-10 percig sült. A tepsiből kivéve konyharuhára borítottam, eltávolítottam az aljáról a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével viszonylag szorosan feltekertem, és hagytam kihűlni.
A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam, majd hagytam kicsit hűlni. Apránként hozzáadtam a krémsajtot, végül ment bele a tejszínhab is. Hozzákevertem az apróra kockázott epret. Néhány egész szem epret meghagytam, szintén a majd óvatosan visszatekertem. Tetejét porcukorral és gyümölccsel díszítettem.
Hozzászólás zárolva.