Facebook hozzászólás
1 758

Málnás, jaffa kekszes álom – sütés nélkül

Szeretjük a sütés nélküli desszerteket, főleg, ha azok nemcsak a szájnak, de szemnek is ingerei… Ez a kétféle kekszes, pudingos csoda a málna és a narancs fantasztikus találkozásából jött létre. Szülinapi meglepetésnek is nagyszerű, de a húsvéti asztalon is jól mutat. Néhány pillanatig…

17495468_1567751109919030_1314799849_n
Emeletes csoda

Alap:

300 gr darált keksz
200 gr darált dió
100 gr porcukor
100 gr margarin v vaj
2 dl narancslé (szörp)
Krém:
1 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
3 kanál keményítő
200 gr cukor
200 gr margarin v vaj
2 doboz jaffa keksz (narancsos biscuit)
300 gr málna
tejszín
a tetejére, csokiforgács

Elkészítés:

A pudingokat megfőzzük a keményítővel és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Mikor kihűlt, habosra keverjük.
Közben összeállítjuk az alapot. Kézzel összegyúrjuk a hozzávalókat, annyi narancslét adunk hozzá, hogy nyújtható masszát kapjunk.
Egy tálcára tortagyűrűt teszünk, de használhatunk kapcsos tortaformát is. Az alapot (tésztát) belenyomkodjuk a tortaformába, megkenjük kevés krémmel, majd rárakosgatjuk a kekszet a csokis felével lefelé. Fagyasztott málnát(esetleg epret) szórunk rá, és a málna tetejére a krém megmaradt részét kenjük.. Tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.
15 perces banános krémes – sütés nélkül
Vaníliás puding, háztartási keksz és banán az alapanyaga ennek a fantasztikus gyorsasággal elkészíthető hamis krémesnek. Nemcsak az íze, de a látványa is megédesítheti a vasárnapunkat.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!