Tiramisu zabcake
Hihetetlen jó találmány, ahogy a kávés piskótadarabok keverednek a friss mascarponéval, a kakaópor pedig még extra ráadás rajta. Remek pohárdesszertként is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
Cupcakehez:
300 g zabliszt
1/2 tk só
1 csapott ek sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
100 g olvasztott vaj
150 g cukornak megfelelő édesítő (negyedannyi)
2 tojás
100 ml tejszín
Krémhez:
250 g mascarpone
90 g cukornak megfelelő édesítő (DW negyedannyit használtam)
250 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
1-2 csepp vanília kivonat, vagy aroma
Összeállításhoz:
3 adag eszpresszó kávé
2 tk Marsala likőr
egy kevés natúr kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Összekeverem a száraz alapanyagokat, valamint egy másik tálban a nedves alapanyagokat, végül a kettőt összekeverem és 12 db-os muffinsütőbe adagolom a tésztát, mindegyik forma kb. 2-/3-ig ér majd a tészta. 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm, majd hagyom, hogy a sütőben hűljön le. A krémhez a tejszínhabot az édesítő harmadával összekeverem, majd a habfixálóval a tasakon szereplő leírás szerint habbá verem. A mascarponét a többi édesítővel a vaníliával és a tejszínhab harmadával robotgéppel jó alaposan összekeverem, majd a többi habot óvatosan hozzáadom, hogy ne törjem össze. A sütiket kiveszem a formából és a sütőpapírokból, fejjel lefele forgatom és meglocsolom a Marsala likőrös kávéval. A sütik közepét egy kés segítségével kivágom, majd a habzsákba töltött krémmel megtöltöm a sütiket. Ezután a sütik tetejére a krémből kis gömböket formázok.
Díszítésnek egy kevés natúr kakaóporral megszórom. Kata blogját itt találjátok.
Hozzászólás zárolva.