Kukoricaleves
Nyáron, amikor van friss kukorica, készítsük abból, a többi időszakban megfelel a konzerv is. Bátran ízesítsük úgy, ahogyan szeretjük, lehet kicsit csípős, fűszeres, az is nagyon jól áll a kukoricának.
Hozzávalók:
1,5 l erőleves
15 dkg konzerv kukorica (vagy friss főtt kukorica)
1 evőkanál száraz fehérbor
1 szál póréhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
bors, só
2 tojás
15 dkg tej- és gluténmentes sonka
Elkészítés:
Az erőlevest felforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a fehérbort. Sűrítjük a levesünket: a kukoricalisztet elkeverjük egy kevés vízben, és folytonos kevergetés közben a levesbe öntjük. Felforraljuk, amíg a leves be nem sűrűsödik, majd kis lángon tartjuk tovább. Ezalatt elverjük a tojást, és vékony sugárban a levesbe keverjük. Ezután beletesszük a hagymát.
Tálaláskor minden leveses csészébe kevés, vékony csíkokra vágott gépsonkát teszünk, erre öntjük a forró levest.
Hozzászólás zárolva.