Babos quesadilla
A tortilla lapokban az a jó, hogy nagyon sokféle töltelékkel adhatjuk asztalra őket. No persze csak akkor, ha tartunk othon tortillát. Zoltán receptje eléggé meggyőző érv amellett, hogy legyen kéznél mindig egy csomag belőle.
Hozzávalók:
kolozsvári vagy császár szalonna
hagyma
fokhagyma
bab
chili vagy mexikói fűszerkeverék
darált sertés vagy marhahús
tortilla lapok
reszelt sajt
Elkészítés:
Hogy is készült? Nos a hagymát és a szalonnát egy serpenyőben összesütöttem, majd jött a fokhagyma, a Moralitos és a kétféle darált hús ( marha és sertés ), na meg só és bors. Amikor már az ízek összeálltak, a hús pedig túl volt az első sokkon, akkor jött egy fél doboz babkonzerv, aminek egy kevés leve is ment a serpenyőbe.
Miközben együtt rotyogott a sok összetevő, közben reszeltem egy halom sajtot. Amint felszabadult a serpenyő, már készült is az első quesadilla. Fontos, hogy semmi olaj – csak szárazon mehetnek a tészták a serpenyőbe. A sajt nemcsak finom, hanem ragasztóként is szolgál, úgyhogy ne sajnáljátok. A serpenyőre megy a fedő, majd egy gyors fordítás következik, és kész is a quesadilla.
Zoltán többi receptje itt olvasható.
Hozzászólás zárolva.