A sokoldalú tiramisu
A tiramisut mindenki szereti, elkészíteni gyerekjáték, azonban azt vajon tudod-e, hogy variálni is lehet számtalan módon? Megmutatjuk, mi hogyan csináljuk.
Itt van rögtön egy hamis tiramisu, amiben a mascarpone helyét a tejföl veszi át, ettől kicsit talán még könnyedebb desszertet kapunk.
Ági málnával kombinálja a mascarponés édességet, ettől aztán olyan üde lesz a tiramisuja, amiért mindenki odáig lesz, és a receptet követeli.
Eszünkbe nem jutna, hogy karamellával kombináljuk ezt a sütit, de Györgyi torta formára alakította, és gazdagon csempészett a rétegek közé – na meg a rétegek tetejére – karamellát. Csodás a végeredmény!
A következő meglepő variáció a gesztenyés tiramisu, amibe gesztenyemasszával házasítjuk a krémsajtot, és adunk hozzá jófajta rumot is. Kényeztető télies desszert.
A poharas tiramisuban a mascarpone átadta a helyét a könnyed túrónak, pohárba költözött, és egy szempillantás alatt elfogyasztható édesség lett belőle.
Mutatunk egy friss, tavaszias, gyümölcsös változatot is.
És akkor itt egy barackos is, aminek a receptjében zselatin van, aminek a magunk részéről nem vagyunk barátai, de hát ahány ház, annyi szokás.
Végül pedig, de egyáltalán nem utolsó sorban álljon itt az eredeti recept, amit minden mascarpone rajongónak szeretettel ajánlunk figyelmébe.
Hozzászólás zárolva.