Facebook hozzászólás
498

Csokis-banános rakott palacsinta

A palacsinta teljes kiőrlésű lisztből készült, így az a jó hírünk van, hogy mértékkel, de cukorbetegek is fogyaszthatják. Persze a töltelék megválasztásánál is ügyelniük kell speciális étrendjük betartására.

Csokis-banános rakott palacsinta, kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a palacsintához: 
10 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 egész tojás
fél liter tej
csipet édesítő, csipet só

A töltelékhez:
1 csomag csokoládés puding
5 deci tej
1 evőkanál kakaó
édesítő
rumaroma
3 banán

Elkészítés:

A fenti alapanyagokból 10 db palacsintát sütünk. A pudingport elkavarjuk a langyos tejjel, belekavarjuk a kakaóport, s előírás szerint felfőzzük, majd pár csepp rumaromával ízesítjük. A palacsintákat egymásra fektetve egyenként megkenjük a krémmel úgy, hogy mindegyik sorba karikára vágott banánt teszünk. A tetejét a maradék pudinggal lekenjük. Kihűlés után úgy szeleteljük, mint a tortát. Aki még gazdagabban szeretné, tehet rá tejszínhabot!

5 tipp a jobb emésztésért
Rendszertelen étkezés, stressz és kevés mozgás – mind oka lehet az emésztési panaszoknak. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosának segítségével áttekintjük a leggyakoribb problémákat, és kezelésükkel kapcsolatban is igyekszünk megoldást kínálni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!