Facebook hozzászólás
1 299

Bulgur rizottó

A bulgurról csak nagyon röviden: búzatöret, elsősorban a közel-keleti és a török konyha kedvelt körete, az utóbbi időben nálunk is egyre népszerűbb. Köleshez hasonlóan ez is ősi szuper gabona, legrégebbi nyomok szerint már 8000 éve fogyasztjuk.

Bulgur rizottó, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (kb 4 adaghoz)
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
fél csokor friss petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
1 ek. fűszerpaprika
1 csirkemell
1 tk. oregano
1 tk. bazsalikom
0,5 liter zöldségalaplé
1,5 dl száraz fehérbor
1 evőkanál paradicsompüré
250 g bulgur
tálaláshoz ízlés szerint parmezán sajt
petrezselyem, vagy bazsalikom

Elkészítés:
Az olívaolajon a hagymát üvegesre pirítom, majd fokhagymával együtt alacsonyabb lángon még 1 percig kevergetem. Lehúzom a tűzről, majd hozzáadom a fűszerpaprikát is. Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, kérget sütök rá, majd felöntöm egy kevés alaplével és 2-3 percig főzöm.
Hozzáadom a bulgur,t és felöntöm a borral, majd folyamatosan keverem, amíg a bor el nem fő. Mehet bele a paradicsompüré és ismét felöntöm egy kevés alaplével. Az alaplé folyamatos adagolása mellett megfőzöm a bulgurt.
A végén hozzáadom a friss petrezselymet, tálaláskor reszelt parmezánnal és még egy kevés petrezselyemmel teszem még izgalmasabbá. Kata további receptjei itt.

Gombapaprikás zabnokedlivel
Mostanában, hogy módosítottam az étkezésemen, kiesett a pixisből egy időre a nokedli. Kis kihagyás után viszont óriási volt az öröm, amikor az alternatív zablisztből készített változatot finomnak találtam. Tényleg, a színén kívül nem sok mindenben különbözik az általánostól


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!