Grillezett gomolya salátával
Hétköznapi csodavacsinak is bevállalja az ember az alábbi sült sajtot friss salátával, kevés pirított maggal. Ha te is így vagy ezzel, ne habozz tovább, vásárolj be az alábbiak szerint hazafele, aztán lepd meg a családot vele.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg gomolya sajt (én most lilahagymás verziót használtam, de bármelyik megfelelő hozzá)
2 közepes paradicsom
4 maroknyi salátalevél (lehet tasakos, előre összekevert, vagy válogathatsz te magad is)
Ebben a keverékben volt friss ruccola, fejes saláta, káposzta, lilahagyma és répa is
2 maroknyi kesudió (helyettesíthető dióval, tökmaggal, mandulával vagy például fenyőmaggal is)
Elkészítés:
A kesudiót száraz serpenyőben közepes lángon megpirítom, amíg szép színe nem lesz. Ez azért fontos, mert az olajos magok ízesebbek, aromásabbak lesznek ettől. Ezután a sajtot csíkokra, vagy háromszögre vágom és lehetőség szerint grillserpenyőben elkezdem pirítani. Sütés közben nem mozgatom, kb 2 perc közepes lángon való sütés után lehet megnézni, addigra már lesz egy kis kérge. Ropogósan barnára sütöm mindkét felét. Közben a joghurtba egy kevés citromot, majonézt és fűszereket keverek (pl. bazsalikom, majoranna)
A zöldségekből és salátából elkészítem a salátát, ráöntöm az öntetet és a magféléket, majd az eddigre már ropogósra sült sajtszeleteket. Kata többi receptje itt.
Hozzászólás zárolva.