Sajtos uborkasaláta
Tele van a piac gyönyörű, piros retkekkel, megjelent már az üvegházi saláta is, kígyóuborka meg egész évben van. Nincs semmi akadálya ennek a vitamindús, friss salátának az elkészítésének tehát.
Hozzávalók:
1 nagy szál kígyóuborka,
12 csokor retek
1 fej saláta
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl kefir
1 dl ketchup
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
mokkáskanálnyi porcukor
kevés törött fekete bors
Elkészítése:
A saláta mártásához a ketchupot simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne
édes legyen. Ezután hozzákeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást hűtőbe tesszük. Az uborkát
megmossuk, és héjastól legyaluljuk, a salátát leveleire szedjük, és megmossuk, majd lecsöpögtetve le is itatjuk róla a vizet. Ezután ujjnyi széles csíkokra metéljük. A retket ugyancsak karikákra vágjuk. Nagy, lapos salátástálra halmozzuk az összekevert zöldségeket, és meglocsoljuk a paradicsomos öntettel. Rászórjuk a reszelt sajtot, és befedve ismét betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálaláskor mindenki összekeveri a saját adagját. Néhány szelet pirított kenyérrel nagyon finom étel.
Hozzászólás zárolva.