Francia almás hajtott pite
Elterjedése és népszerűsége részben egyszerű és gyors tésztájának köszönhető, amire dobálunk tölteléknek ezt azt, kisütjük és már kész is.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 tojás
10 dkg eritrit édesítőszer
20 dkg durum liszt
pici hideg víz, ha szükséges
1 csipet só
2 marék szeletelt mandula megpirítva
Töltelékhez:
3 nagy szem alma
citromlé
fahéj
2 marék eritrit édesítőszer
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd fóliában hűtőben kb 20 percet pihentetem. Ez idő alatt meghámozom az almát, majd összeszelem, és összekeverem a töltelék többi hozzávalójával, majd lassú lángon kicsit összemelegítem a fahéjjal és az eritrittel.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom, ráhalmozom az almát, majd 180 fokon kb 20 perc alatt rogogósra sütöm.Tálaláskor pirított mandulával és mozsárban porrá tört eritrittel megszórom.
Hozzászólás zárolva.