Barackos, túrós rétes
A rétes igen népszerű desszert, sajnos szinte mindenki készen kapható réteslapból készíti, ami ugyan érthető, de azért mégis kicsit szomorú, főleg ha arra gondolunk, hogy bármilyen hihetetlen, rétes tésztát nyújtani otthon nem olyan bonyolult ám. De persze spóroljunk az idővel, és inkább kész réteslapból dolgozzunk, mint semmilyenből.
Hozzávalók:
egy csomag réteslap
fél kiló túró
porcukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
opcionálisan rumba áztatott mazsola
2-3 érett, sárga húsú őszibarack
egy rúd vanília
1 tojás
2-3 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
Először a tölteléket kavartam össze. A túrót villával áttörtem, édesítettem porcukorral, reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és mazsolával. A réteslapokból kettőt egymásra terítettem, megpötyögtettem olvasztott vajjal, és egy csíkban rákentem a túrókrémet, meghintettem apróra vágott barackkal, és rúddá tekertem őket. Tetejüket olvasztott vajjal megkentem, 200 fokos sütőben húsz perc alatt készre sütöttem a rudakat.
Hozzászólás zárolva.